مواد لازم برای یک عدد کیک ماربل بزرگ:
کره 1 پیمانه (200 گرم )
شکر 1 و 4/1 پیمانه
تخم مرغ 5 عدد
شیر 4/1 پیمانه
آرد 3 پیمانه
وانیل 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
نمک 2/1 قاشق چایخوری
برای قسمت کاکائویی:
شکر 2 قاشق سوپخوری
پودر کاکائو 3 قاشق سوپخوری
آب 3 قاشق سوپخوری
مواد لازم رویه ی گاناچی:
خامه 120 میلی لیتر
شکلات 120 گرم
وانیل 2/1 قاشق چایخوری
1. سایز قالب کیک اگه گرد استفاده میکنیم به قطر 24cm باشه و اگه قالب پاند باشه به سایز 31cmx12cm ، با کره یا روغن جامد چرب کرده و آردپاشی میکنیم ( وقتی با قلمو چرب کردیم آرد رو میریزیم و تکون میدیم تا همه جاش آردی بشه و باقی مونده آرد رو خارج میکنیم )
2. آرد ، نمک ، بیکینگ پودر رو 3 بار الک میکنیم
3. فر رو 175درجه سانتی گراد گرم میکنیم
4. کره و شکر رو با هم مخلوط کرده تا کرمی و سبک بشه
5. تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و در بینش وانیل رو اضافه میکنیم بعد شیر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم
6. مواد آردی رو توی 2 مرحله اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم، فقط در حد مخلوط شدن و نه بیشتر
7. مواد رو به دو قسمت تقسیم میکنیم و نصفش رو توی قالب میریزیم
8. نصفه ی باقی مونده رو با کاکائو و شکر و آب مخلوط میکنیم و یکدست که شد روی مواد سفید توی قالب میریزیم
9. چنگال رو توی کیک فرو میکنیم و دورانی میچرخونیم تا بین کیک کمی لایه ها مخلوط بشن ( حالت مرمری پیدا میکنه که در واقع معنی ماربله )
10. کیک رو توی فر به مدت 50 تا 65 دقیقه میذاریم تا بپزه ( بعد از 50 دقیقه با یه خلال دندون امتحان میکنیم )
11. تا کیک بپزه گاناچ رو درست میکنیم : خامه رو روی حرارت کمی گرم میکنیم ریز جوش که زد حرارت رو خاموش میکنیم و وانیل و شکلات رو اضافه میکنیم و کاملا یکدست که شد میذاریم یخچال تا یکم خودشو بگیره
12. وقتی که کیک پخت و از فر خارج کردیم 10 دقیقه صبر میکنیم تا خنک بشه بعد از قالب در آورده و روی توری خنک میکنیم
13. بعد که کیک کامل خنک شد گاناچ رو روش میریزیم و با میوه یا شکلات تزیین میکنیم
بافت این کیک خیلی خوبه و مرمری بودنش موقع برش خیلی شکیلش میکنه
*** اگه خواستین کمتر کره استفاده کنین ، 100 گرم کره و 4.5 قاشق غذاخوری روغن مایع جایگزینش کنین
*** همه ی مواد رو قبل از درست کردن کیک حداقل نیم ساعت توی محیط آشپزخونه بذارین
[پنجشنبه 1394-02-10] [ 10:57:00 ق.ظ ]