مواد لازم برای یک عدد کیک ماربل بزرگ:

 

کره 1 پیمانه (200 گرم )

 

شکر 1 و 4/1 پیمانه

 

تخم مرغ 5 عدد

 

شیر 4/1 پیمانه

 

آرد 3 پیمانه

 

وانیل 1 قاشق چایخوری

 

بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری

 

نمک 2/1 قاشق چایخوری

 

برای قسمت کاکائویی:

 

شکر 2 قاشق سوپخوری

 

پودر کاکائو 3 قاشق سوپخوری

 

آب 3 قاشق سوپخوری

 

مواد لازم رویه ی گاناچی:

 

خامه 120 میلی لیتر

 

شکلات 120 گرم

 

وانیل 2/1 قاشق چایخوری

 

 

 

1. سایز قالب کیک اگه گرد استفاده میکنیم به قطر 24cm باشه و اگه قالب پاند باشه به سایز 31cmx12cm ، با کره یا روغن جامد چرب کرده و آردپاشی میکنیم ( وقتی با قلمو چرب کردیم آرد رو میریزیم و تکون میدیم تا همه جاش آردی بشه و باقی مونده آرد رو خارج میکنیم )

 

 

 

2. آرد ، نمک ، بیکینگ پودر رو 3 بار الک میکنیم

 

3. فر رو 175درجه سانتی گراد گرم میکنیم

 

4. کره و شکر رو با هم مخلوط کرده تا کرمی و سبک بشه

 

5. تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و در بینش وانیل رو اضافه میکنیم بعد شیر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم

 

6. مواد آردی رو توی 2 مرحله اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم، فقط در حد مخلوط شدن و نه بیشتر

 

7. مواد رو به دو قسمت تقسیم میکنیم و نصفش رو توی قالب میریزیم

 

8. نصفه ی باقی مونده رو با کاکائو و شکر و آب مخلوط میکنیم و یکدست که شد روی مواد سفید توی قالب میریزیم

 

9. چنگال رو توی کیک فرو میکنیم و دورانی میچرخونیم تا بین کیک کمی لایه ها مخلوط بشن ( حالت مرمری پیدا میکنه که در واقع معنی ماربله )

 

10. کیک رو توی فر به مدت 50 تا 65 دقیقه میذاریم تا بپزه ( بعد از 50 دقیقه با یه خلال دندون امتحان میکنیم )

 

11. تا کیک بپزه گاناچ رو درست میکنیم : خامه رو روی حرارت کمی گرم میکنیم ریز جوش که زد حرارت رو خاموش میکنیم و وانیل و شکلات رو اضافه میکنیم و کاملا یکدست که شد میذاریم یخچال تا یکم خودشو بگیره

 

12. وقتی که کیک پخت و از فر خارج کردیم 10 دقیقه صبر میکنیم تا خنک بشه بعد از قالب در آورده و روی توری خنک میکنیم

 

 

 

13. بعد که کیک کامل خنک شد گاناچ رو روش میریزیم و با میوه یا شکلات تزیین میکنیم

 

 

 

بافت این کیک خیلی خوبه و مرمری بودنش موقع برش خیلی شکیلش میکنه 

 

*** اگه خواستین کمتر کره استفاده کنین ، 100 گرم کره و 4.5 قاشق غذاخوری روغن مایع جایگزینش کنین

 

*** همه ی مواد رو قبل از درست کردن کیک حداقل نیم ساعت توی محیط آشپزخونه بذارین

موضوعات: همه, آشپزی ( کیک )  لینک ثابت



[پنجشنبه 1394-02-10] [ 10:57:00 ق.ظ ]