اشتباه خطرناک زنانه در ماه رمضان!

 

 

هیچ‌گاه خودسرانه اقدام به خریداری و مصرف این قرص‌ها نکنید.

 

یک متخصص زنان و زایمان درباره عوارض استفاده از قرص‌های پیشگیری از بارداری از سوی بسیاری از خانم‌ها در ماه رمضان با هدف به تعویق انداختن قاعدگی گفت: قرص‌های پیشگیری از بارداری حتی در شرایطی که با دوز معمول و با هدف پیشگیری و به صورت دوره‌ای مصرف می‌شود، خطراتی دارد که گاه سلامت و حتی حیات فرد را به طور جدی به خطر می‌اندازد. در نتیجه قبل از شروع مصرف این قرص‌ها با هدف به تعویق انداختن عادت ماهانه حتما با پزشک متخصص زنان مشورت کنید و هیچ‌گاه خودسرانه اقدام به خریداری و مصرف این قرص‌ها نکنید.

 

دکتر آمنه لاهوتی افزود: از عوارض مهم این قرص‌ها می‌توان به احتمال لخته‌شدن خون در رگ‌ها و ورود به ریه و انسداد رگ‌های ریه (آمبولی ریه) اشاره کرد که یکی ازخطرناک‌ترین و مرگبارترین عوارض این قرص‌هاست. از دیگر عوارض این قرص‌ها نیز می‌توان به افزایش فشارخون، آسیب کبدی، سردرد، تهوع و استفراغ، لکه‌بینی، افسردگی و تغییرات خلق و خو و ایجاد لکه‌های پوستی اشاره کرد. همچنین یکی دیگر از عوارض مهم این قرص‌ها این است که به علت طولانی کردن زمان بدون خونریزی، ممکن است خونریزی بعداز قطع مصرف قرص شدید و آزاردهنده باشد.

 

وی با تاکید بر این که ترکیبات خوراکی جلوگیری از بارداری داروهای هورمونی را شامل می‌شود که با سرکوب کردن عملکرد تخمدان مانع تخمک‌گذاری می‌شود، ادامه داد: خونریزی ماهانه حاصل تغییرات دوره‌ای هورمون‌های زنانه است. این هورمون‌ها با ریتم مشخصی از تخمدان‌ها ترشح و باعث رشد و افزایش ضخامت دیواره داخلی حفره رحم (اندومتر) می‌شود و زمانی که دو هفته بعد از تخمک‌گذاری این هورمون‌ها کاهش می‌یابد حمایت هورمونی از اندومتر کاهش می‌یابد و با ریزش این بافت خونریزی ایجاد می‌شود.

موضوعات: رمضان  لینک ثابت



[چهارشنبه 1394-04-10] [ 03:40:00 ب.ظ ]