مهمان کربلا
 
  خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما  

   






موضوعات

  • همه
  • همه
  • سفارش های بزرگان
  • داستان های کوتاه
  • نکته های ناب قرانی
  • عفاف و حجاب
  • ظهور
  • اطلاعات عمومی
  • به یاد شهدا ...
  • نماز
  • تربیت فرزند شیعه
  • فرزند پروری
  • سلامتی
  • شهدای و ایثار گران حوزوی
  • بزرگان حوزه
  • شعر
  • شناخت اهل بیت
  • طب سنتی
  • آشپزی ( کیک )
  • طنز
  • غدیر
  • عکس و حرف
  • اﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ و ﻋﺎﺷﻮﺭا
  • ﺧﺎﻧﻮاﺩﻩ ﺳﺎﻟﻢ
  • جوان و جوانی
  • ﺯﻧﺎﻥ و ﻛﺮﺑﻼ
  • ﻭﻻﻳﺖ ﭘﺬﻳﺮﻱ ﺩﺭ ﻋﺎﺷﻮﺭا
  • خداوندا
  • زندگینامه
  • احکام بانوان
  • متن ادبی
  • آشپزی ( انواع غذا )
  • آشپزی ( نکته ها )
  • کلیپ
  • دانلود
  • همسرداری
  • آشپزی ( نوشیدنی ها )
  • آشپزی ( نوشیدنی ها )
  • رمضان
  • آشپزی ( آش ها)
  • عروسک بافی
  • مناسبت ها
  • لبخند های پشت خاکریز
  • معرفی کتاب
  • حدیث
  • احادیث
  • احادیث اخلاقی
  • ائمه اطهار
  • آشپزی
  • سوپ ها
  • ماه محرم
  • دهه چهارم
  • عدل الهی
  • نشانه های مؤمن چیست ؟
  • سخنان مقام معظم رهبری
  • جنگ نرم
  • رشد و خود سازی
  • داروخانه معنوی
  • متفرقه دینی
  • کودک و سیسمونی


  • اردیبهشت 1403
    شن یک دو سه چهار پنج جم
     << <   > >>
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        




    آخرین مطاب






    آمار

  • امروز: 201
  • دیروز: 263
  • 7 روز قبل: 1351
  • 1 ماه قبل: 3233
  • کل بازدیدها: 447556




  • خبرنامه





    کاربران آنلاین

  • دل تنگ نجف
  • أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ




  • لبخند های پشت خاکریز

    مهدویت امام زمان (عج)



    بازی های دفاع مقدس

    مهدویت امام زمان (عج)



    کرامات و داستان های ائمه اطهار

    آیه قرآن



    دانشنامه امام علی

    آیه قرآن



    اولین های دفاع مقدس

    وصیت شهدا



    جستجو





    ذکر ایام هفته

    ذکر روزهای هفته



    وصیت نامه موضوعی شهدا

    وصیت شهدا



    روز شمار غیبت





    معرفی صفحه وبلاگ به یک دوست






    بازی تمرکز حواس





    جستجو

    Google

    در اين وبلاگ
    در كل اينترنت




    رتبه



      نکات طلایی تغذیه برای روز های گرم رمضان   ...

    نکات طلایی تغذیه برای روزهای گرم رمضان

     

    ماه رمضان با تحمل سختی همراه است، گرسنگی، تشنگی و تاب آوردن در برابر «هوس‌هایی» که در طول سال همواره تسلیم آنیم. اما چه باید کرد که این سختی، تحمل‌پذیرتر شود و نه سخت‌تر از آنی که باید.

     

     

    به طور عادی به فاصله کوتاهی پس از صرف غذا، افزایش غلظت قند خون به همراه اتساع معده، علامت «سیری» را به مرکز سیری در مغز می‌فرستد و ما در اطاعت از فرمان مغز، دست از خوردن می‌کشیم. قند خون پس از حدوداً 3 ساعت به سطح پایه باز می‌گردد و معده نیز، بسته به حجم و ترکیب غذای مصرفی، طی همین مدت تخلیه می‌شود. با گذشت زمان، قند خون ممکن است از سطح پایه، پایین‌تر رود. این کاهش نسبی قند خون به همراه حرکات معده علامت «گرسنگی» را به مرکز گرسنگی در مغز ارسال می‌کند و این معمولاً همان هنگامی است که در پی «خوردنی» می‌رویم.

     

    خیلی اوقات چه بسا منتظر این رخدادهای فیزیولوژیک هم نمی‌مانیم و صرفاً در پاسخ به تحریکات محیطی (دیدن مواد غذایی) یا عادات غذایی یا حالات روحی (اضطراب یا افسردگی) لقمه‌ای را در دهان می‌گذاریم. ماه رمضان اما به ما می‌آموزد که آداب خوردن و آشامیدن را «قانونمند» کنیم. در ماه مبارک، فاصله دو وعده سحری و افطار به ویژه در تابستان لاجرم طولانی می‌شود.

     

      پاسخ بدن به این بی‌غذایی نسبتاً طولانی چگونه خواهد بود؟

     

    حتماً می‌دانید که قند خون، گلوکز نام دارد و این ماده سوخت اصلی مغز و برخی یاخته‌های دیگر بدن است. به عبارت ساده‌تر، کاهش بیش از اندازه قند خون با ادامه حیات فرد منافات دارد. در زمان روزه‌داری و گرسنگیِ نسبتاً درازمدت، بدن دست به ابتکار جالبی می‌زند و آن اینکه با تجزیه پروتئین‌ها به ویژه در بافت ماهیچه‌ای مخطط، مقدار زیادی واحدهای سازنده پروتئین یعنی اسیدآمینه تولید می‌کند (من همیشه برای درک بهتر مطلب، پروتئین را به دیواری تشبیه می‌کنم که آجرهای سازنده آن، اسیدهای آمینه هستند با این فرق بزرگ که این آجرها ضرورتاً یک شکل نیستند!) حال کبد، این پایگاه اسرارآمیز سوخت و ساز بدن، می‌تواند از برخی از این اسیدهای آمینه، گلوکز بسازد و بدین ترتیب مانع از افت شدید قند خون شود.

     

    میوه‌ها و سبزی‌ها با داشتن مقادیر متنابهی فیبر، می‌توانند آب را در خود نگاه دارند و آن را به آهستگی در طول روده به ویژه در روده بزرگ به درون خون رها کنند. این ویژگی ارزشمند به روزه‌دار کمک می‌کند که تشنگی را راحت‌تر تاب آورد

     

    اگر گرسنگی ادامه یابد، بدن برای صرفه‌جویی در ذخایر قندساز خود، به سوخت چربی‌ها روی می‌آورد. سوخت کامل چربی‌ها فرایند بسیار پیچیده ایست که به حضور قندها وابسته است (در کتب قدیمی مبانی تغذیه گاه به این جمله طنزآمیز برمی‌خوریم که «چربی‌ها، به آتش قندها در بدن می‌سوزند!») پس هنگامی‌که منبع کربوهیدراتی (یا همان قندی) به وفور در دسترس نباشد امکان دارد چربی‌ها به طور ناقص بسوزند. سوخت ناقص چربی‌ها منجر به تولید موادی به نام «اجسام کتونی» (یا ستونی) می‌شود که معروف‌ترین آن‌ها «استون» است. استن ماده‌ای است فرّار که عمدتاً از راه ادرار و تنفس دفع می‌شود و همین ماده است که موجب بوی خاص تنفس روزه داران به ویژه در حوالی افطار می‌شود. اجسام کتونی اما به جز ایجاد بوی خاص دهان، کار مهم‌تری دارند. مغز می‌تواند از این مواد به عنوان سوخت استفاده کند و بدین ترتیب در مصرف گلوکز صرفه‌جویی نماید. البته در هر حال می‌باید مقداری گلوکز به مغز برسد و مغز هیچ‌گاه بی‌نیاز از گلوکز نیست. گفته شده است که این مواد کتونی ممکن است به ویژه در روزهای نخست روزه‌داری اندکی هم موجب سردرد شوند.

     

    آنچه از این فرایندهای پیچیده می‌آموزیم

     

    آنچه از این فرایندهای پیچیده می‌آموزیم این است که مصرف غذاهایی که قند خون را به سرعت بالا می‌برند، ناگزیر یک کاهش سریع قند خون را نیز در پی دارد و این تغییرات ناگهانی قند خون، اگر هم طاقت را از روزه‌دار نستاند، دست‌کم او را بسیار می‌آزارد. عکس قضیه نیز صادق است. یعنی اگر غذاهایی که در وعده سحری انتخاب می‌کنیم به گونه‌ای باشند که قند خون را آهسته‌تر بالا ببرند، آن را برای مدت بیشتری بالا نگاه دارند و آهنگ افول آن را نیز کُندتر کنند، قاعدتاً می‌باید حس گرسنگیِ شدید، دیرتر به سراغ روزه‌دار بیاید و فرایند تولید اجسام کتونی نیز به تأخیر بیفتد. قندهای پیچیده به ویژه در معیت فیبرهای غذایی چنین خاصیتی دارند. نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای و سبزی‌ها و میوه‌ها در مقایسه با انواع شیرینی‌ها و نان سفید، قند خود را با تأنی بیشتری از روده به درون خون رها می‌کنند.

     

    فصل گرما

     

    صحبت از سبزی‌ها و میوه‌ها شد و پیش‌تر از گرمای تابستان. افزایش دمای هوا و به تبع آن تعریق بیشتر در فصل گرما به ویژه در تیر و مردادماه که در میانه تابستان و به تعبیری اوج گرماست، ممکن است سختی تاب آوردن تشنگی را دو چندان کند. برخی روزه‌داران برای مقابله با این مشکل در وعده

     سحری و گاه درست پیش از اذان، چند لیوانی آب می‌نوشند غافل از اینکه این آب به سرعت حتی از مخاط معده نیز جذب می‌شود و با افزایش ناگهانی حجم خونِ در گردش و در نتیجه کاهش غلظت املاح خون، موجب تحریک تولید ادرار می‌شود. نتیجه اینکه، بخش اعظم این آب در اندک زمانی از طریق ادرار دفع می‌شود. میوه‌ها و سبزی‌ها با داشتن مقادیر متنابهی فیبر، می‌توانند آب را در خود نگاه دارند و آن را به آهستگی در طول روده به ویژه در روده بزرگ به درون خون رها کنند. این ویژگی ارزشمند به روزه‌دار کمک می‌کند که تشنگی را راحت‌تر تاب آورد. بنابراین مصرف یک سهم میوه یا سبزی (و ترجیحاً هر دو باهم) در وعده سحری توصیه می‌شود.

     

    آداب تغذیه در ماه مبارک

     

    هر سال حوالی ماه رمضان از من و دیگر همکارانم می‌پرسند آداب تغذیه در ماه مبارک چگونه باید باشد؟ پاسخ من همواره این بوده است که مهم‌ترین کار همانا پایبندی به آیین و فلسفه رمضان است و هیچ فرمول پیچیده‌ای وجود ندارد. یعنی رعــــــایـــت قانونمندی و نظم در غذا خوردن و مهم‌تر از همه، امساک، امساک و امساک … معتقدم بسیاری از فواید جسمی و روحی که به رمضان نسبت داده می‌شود به نوعی به خویشتن داری و امساک مرتبط است. کیست که بتواند اهمیت امساک در غذا خوردن را در اوج ایجاز، فصیح‌تر و بلیغ‌تر از سعدی بزرگ، این استاد بی‌همتای سخن پارسی به رشته تحریر درآورد؟ پس این کلام را با حکایت کوتاهی از باب دوم گلستان به پایان می‌برم:

     

    عابدی را حکایت کنند که شبی ده من طعام بخوردی و تا سحر ختمی در نماز بکردی. صاحبدلی شنید و گفت: اگر نیم نانی بخوردی و بخفتی بسیار از این فاضل‌تر بودی.

     

    اندرون از طعام خالی دار تا در او نور معرفت بینی تهی از حکمتی به علت آن که پری از طعام تا بینی

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



    [شنبه 1394-04-13] [ 04:42:00 ب.ظ ]





      نکاتی مهم برای روزه اولی ها ..   ...

    نکاتی مهم برای روزه اولی ها

     

     

    توجه به رژیم غذایی افرادی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند، امری ضروری است.

     

    روزه اولی ها و لزوم توجه به رژیم غذایی

     

    توجه به رژیم غذایی افرادی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند، امری ضروری است.

     

    درصد قابل توجهی از جمعیت کودکان ونوجوانان، امسال برای نخستین بار روزه می گیرند و والدین آنان باید اصول روزه داری برای حفظ سلامت را به آنان یاد دهند و خود نیز به رژیم غذایی آنان طی ماه رمضان توجه داشته باشند.عضو هیئت علمی تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نحوه روزه داری کودکان ونوجوانان می گوید : به این افراد که در سن رشد هستند، توصیه می شود از مصرف بالای مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه و انواع شیرینی ها به ویژه در وعده سحری اجتناب کنند، زیرا مصرف این مواد موجب افت قند خون می شود و توانایی یادگیری آنها را در طول روز کاهش می دهد.

     

    دکتر «حامد پورآرام» می افزاید : چون حجم معده کودکان ونوجوانان نسبت به بزرگسالان کوچک تر است، باید به حجم غذای مصرفی آنها دقت شود و تا جای ممکن وعده های غذایی آنها را اضافه کرد.وی یادآور می شود: به این افراد یک افطار سبک و سپس گنجاندن وعده شام توصیه می شود.این متخصص تغذیه می گوید: رعایت تنوع و تعادل در استفاده از همه گروه های غذایی برای آنانی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند، بسیار مهم و ضروری است.پورآرام تاکید می کند: والدین باید توجه کنند که منابع خوب پروتئینی مانند انواع گوشت، ماهی و حبوبات را در برنامه غذایی کودکان ونوجوانان بگنجانند.وی می گوید: همچنین لازم است مواد غذایی مقوی و پر انرژی مانند خرما و موز در برنامه غذایی آنان گنجانده شود.

     

    این استاد دانشگاه تاکید می‌کند: باید از دریافت کافی گروه شیر و لبنیات به میزان حداقل دو وعده در روز در کودکان ونوجوانان مطمئن شویم.پورآرام می افزاید: بسیاری از دانش آموزان ونوجوانان انواع مواد غذایی کم ارزش یا «هله هوله» می خورند که فقط پر کننده حجم معده است، بنابراین در این دوران از مصرف این مواد باید خودداری شود.وی به والدینی که نگران وضعیت تغذیه کودک خود در ماه مبارک رمضان هستند، توصیه می کند در این باره از پزشک و متخصص تغذیه مشورت بگیرند.

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



    [جمعه 1394-04-12] [ 01:59:00 ب.ظ ]





      روزه بگیرید و خوش اخلاق بمانید ...   ...

    روزه ‌بگیرید اما خوش‌اخلاق بمانید  

     

    در این روزهای طولانی روزه‌داری گاهی گرسنگی و تشنگی باعث بداخلاقی می‌شود و همین بداخلاق شدن هم اجر روزه را کم می‌کند و هم اطرافیان را آزار می دهد؛پس باید به دنبال راه‌حلی بود.

     

    در جامعه افراد خوش‌اخلاق و بداخلاق فراوانند و احتمالا هر روز از هر دونوع زیاد می‌بینیم، اگر تا به حال دقت کرده ‌باشید متوجه شده‌اید که افراد خوش‌اخلاق در زندگی و روابط خود موفق‌تر و شادترند، سالم‌تر زندگی می‌کنند حتی روزی آنها هم بیشتر است و دوست‌داشتنی‌‌ترند و بیشتر مورد احترام مردم هستند. در مقابل آدم‌های بداخلاق کم‌روزی، منزوی، غمگین، بیمار و شخصیتی شکننده‌تر دارند. اما خود شما جزو کدام دسته‌اید؟ اگر خوش‌اخلاق‌اید و این روزهای روزه‌داری کمی بدخلق‌تان کرده یا در کل بداخلاق  هستید این مطلب برای شماست.

     

     

    کشف کنید چه ساعاتی حال‌تان بد است

     

    رابرت ای تییِر، استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا می‏گوید: «خیلی از ما مردم خیال می‏کنیم آنچه بر سرمان می‏آید، در اخلاق و رفتارمان هم اثر می‏گذارد. در صورتی که خلق و خوی بشر، تا حد زیادی به روش‏های طبیعی زندگی‏اش بازمی‏گردد.» نظر استاد این است که امکان دارد غذایی که می‏خوریم، یا وضعیت سلامت‌‌مان یا میزان فعالیت‌مان یا حتی ساعت به خصوصی از روز در روحیه‏مان اثر بگذارد.تییِر طی یکی از بررسی‏هایش متوجه شد که اواخر شب، مشکلات انسان‏ها بیشتر می‏شود. معمولا مقدار نیروی بدن در یک‌سوم نخست روز زیاد و نزدیک غروب، کم می‏شود. وی در دنباله حرف‏هایش اضافه می‏کند: یک محرک تنش‏زا که شاید شخص را در زمانی که پرانرژی است، اذیت نکند، ممکن است زمانی که نیروی همان شخص کم می‏شود، تا اندازه‏ای ناراحتش کند.دیوید واتسون، روانشناس دانشگاه «آیوووا» چند روز پی در پی، حالت‏های روحی و دمای بدن بیش از 100فرد تحت آزمایش را زیر نظر گرفت و به این نتیجه رسید که وقتی درجه حرارت بدن‌شان بالا می‏رود، خیلی خوشحال می‏شوند و به قول گفتنی با دُمِشان گردو می‏شکنند و این مطابق زمانی است که نیروی آنها در نهایت باشد.واتسون، برای اینکه از دوره خلق و خوی خودش با خبر باشد، تصمیم گرفت صبح‏های زود، شروع به کار کند؛ چرا که متوجه شد صبح‏ها بهتر می‏نویسد و باید نزدیک غروب را به گفت‌وگو با دانشجویانش اختصاص دهد، چون آن وقت حواسش زیاد جمع نبود؛ ولی برای گپ زدن آمادگی داشت. او می‏گوید: «همین تغییرات کم، در میزان بهره‏وری و شیوه نگرشش به بعضی مسائل، دگرگونی‏های چشمگیری در زندگی او به وجود آورده است.»

     

    موثرترین راه برای دور کردن بداخلاقی

     

    موثرترین روش برای دوركردن حالت بدخلقی یا غم، در درجه اول تغییر علت به وجود آورنده آن است البته به شرطی كه بدانید چه چیز شما را ناراحت كرده و چرا. بسیاری از حالات بد به دلیل از دست دادن یا شكست در كار یا ارتباطات صمیمانه است. با پرسیدن سؤالاتی از خود می‌توانید علت را کشف کنید. مثلا اینکه ؛«چه كار می‌توانم انجام دهم كه شكست را جبران كنم؟ برای جبران از دست دادن یك ثروت یا دوست، چه كار می‌توانم انجام دهم؟ و…» اگر امكان دارد پاسخ‌ها را پیدا کنید، مشکل را حل كنید اگر نمی‌توانید كاری انجام دهید، در این صورت آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید و به كارهایی توجه داشته باشید كه دفعه بعد به شیوه دیگری انجام خواهید داد.

     

    کمی پیاده‌روی کمک‌تان می‌کند

     

    براد هستفیلد، استاد حرکت‏شناسی دانشگاه مریلند ایالات‌متحده‏ عقیده دارد: «داشتن فعالیت‏های جسمی پیاپی در خوش‌اخلاقی تاثیر دارد. آزاد شدن «بتا اندورفین» که مانع پیدایش فشار روانی می‏شود، فقط یکی از چند ساز و کاری (مکانیسمی) است که احتمال دارد به خوش اخلاقی بینجامد. از اینها گذشته، افزایش دمای بدن نیز مانند یک حمام داغ، در اخلاق افراد اثر می‏گذارد.» همچنين روانشناسی به اسم رابرت تایر، درباره 18 زن و مرد مطالعه کرد و دریافت که روزانه 10 دقیقه پیاده‌روی تند، نیروی انسان را زیادتر کرده و اختلالات روحی او را در یک چشم بر هم زدن کم می‏کند و آثار این عمل، حداقل تا یک ساعت باقی می‏ماند.

     

     

     

     

    طبیعت خوش‌اخلاق‌تان می‌کند

     

    نظر خیلی از کارشناسان این است که تماس با طبیعت، در خوش‏خلقی انسان‏ها موثر است اما اگر در روزهای روزه‌داری ترجیح می‌دهید از خانه خارج نشوید، دست‌کم، پشت پنجره‏ای بایستید یا بنشینید و سبزه‏ها، گل‏ها و درخت‏ها را تماشا کنید. در سال 1988 استیفن کاپلان، روانشناس دانشگاه میشیگان و همسرش راشل که هر دو نویسنده کتاب «تجربه طبیعت» هستند، برپایه مطالعه‏ای پی بردند کارگرانی که محل کارشان روبه‏روی منظره‏ای طبیعی قرار گرفته باشد، میزان بیماری و فشارهای روحی‏شان، خیلی کمتر از آنهایی است که مقابل ایستگاه یا تعمیرگاه خودرو کار می‏کنند.

     

    درست غذا بخورید

     

    شواهد زیادی در دست است که «کربوهیدرات‏ها» به تندرستی ما خیلی کمک می‏کند. بر اساس مطالعاتی که توسط جودیت وورتمن، متخصص زیست

     - شیمیِ تغذیه در موسسه فناوری ماساچوسِت (ام آی تی)صورت گرفته، ثابت شده است کربوهیدرات‌ها سبب افزایش مقدار سروتنین مغز می‌شوند و در نتیجه عملکردشان همچون یک آرامبخش طبیعی است.

     

    برای تامین کربوهیدرات‏ها می‌توانید بعد از افطار تا سحر سراغ میان‌وعده‌هایی چون کلوچه برنجی، مقداری بیسکویت شور یا ژله یا خوردنی‏هایی از این قبیل بروید تا کمی در طول روز آرامش بیشتری داشته‌ باشید.

     

    این غذاها شما را خوش‌‌اخلاق می‌کند

     

    طبق گفته آکادمی پزشکان خانواده ايالات‌متحده، این مواد مغذی می‌تواند به بالا بردن روحیه شما کمک کند:

     

    اسیدهای چرب امگا3 که در ماهی آزاد (سالمون)، بذر کتان، روغن بذر کتان و گردو یافت می‌شود.

     

    تریپتوفان که در بوقلمون، سویا، گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی وجود دارد.

     

    منیزیم که در آووکادو، آجیل و سبزیجات برگدار سبز یافت می‌شود.

     

    اسید فولیک که در میوه‌ها و سبزیجات برگدار سبز موجود است.

     

    ویتامین 12 Bکه در فرآورده‌های لبنی، گوشت و ماهی وجود دارد.

     

    .

     

     

    کمی دوست‌داشتنی شوید

     

    دوست‌داشتنی شدن کار زیاد سختی نیست. برای شروع بهتر است وقتی با دیگران روبه‌رو می‌شوید لبخند بزنید و با روی باز با آنها صحبت کنید، رفتاری دوستانه و صمیمی داشته باشید، از مشکلات آنها با خبر شوید و سعی کنید درک‌شان كنيد و به احساسات‌شان توجه کنید. وقتی با دیگران روبه‌رو می‌شوید بلافاصله سلام کنید، منتظر نمانید آنها سلام کنند، آنها را به اسم کوچک صدا بزنید، نشان دهید که از دیدنشان خوشحال هستید. طوری رفتار کنید که انگار از زندگی حسابی لذت می‌برید، همیشه به خوبی‌ها فکر کنید حتی اگر زیاد هم مایل نیستید خود را مثبت نشان دهید هرگز شکایت نکنید و غر نزنید.

     

    با بداخلاق‌ها چطور برخورد کنید؟

     

    هرقدر هم که شما سعی کنید خوش‌اخلاق باشید باز ممکن است یک آدم بداخلاق مثل همسرتان حسابی آزارتان دهد پس باید روش برخورد با بداخلاق‌ها را هم ياد بگیرید. برای این کار باید درک کنید که هر فردی با وجود تمام بدی‌ها، عیوب و کمبودهایی که برخی از مردم ممکن است داشته باشند، دارای برخی رفتارهای خوب هم هست. اگر می‌خواهید کمتر عصبی شوید باید یاد بگیرید که توجهتان را روی آن خوبی‌ها متمرکز کنید.

     

    از طرف دیگر سعی کنید زمینه‌های مشترکی بین خود‌تان و شخصی که از او خوش‌تان نمی‌آید، پیدا کنید. این موجب می‌شود که پلی بین خودتان و فرد بداخلاق بزنید و حداقل در زمینه‌های مشترک‌تان در مسیری موازی قرار بگیرید. این وجوه اشتراک بین شما منجر به نزدیک‌تر شدن شما به او خواهد شد و موضوعاتی برای صحبت و تبادل نظر بین شما فراهم می‌آورد. همچنان که شما تدریجا سعی می‌کنید آن شخص را بهتر بشناسید، ممکن است به نکاتی پی ببرید که به شما بصیرتی بدهد که درون آن شخص را تا حدی بکاوید و علل رفتارهای او را که آنچنان موجب آزردگی خاطر شما می‌شود، دریابید.

     

     

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



     [ 01:57:00 ب.ظ ]





      خوردن چه غذاهایی در سحری بوی بد دهان را افزایش یا کاهش میدهد ؟   ...

    خوردن چه غذاهایی در سحر بوی بد دهان را افزایش یا کاهش می‌دهد؟

     

     

    خوردن چه غذاهایی در سحر بوی بد دهان را افزایش یا کاهش می‌دهد؟

     

    یک کارشناس تغذیه می‌گوید: خوردن سیب و طالبی در سحر در کاهش بوی بد دهان روزه‌داران موثر است در حالی که مصرف غذاهای ترش و پر پروتئین در وعده سحر باعث افزایش بوی بد دهان می‌شود.

     

    با توجه به اینکه در روزهای ماه رمضان، معده ساعت‌های طولانی خالی می‌ماند بوی بد دهان افراد تا حدودی طبیعی است.

     

    وی با اشاره به نقش نوع غذا در تشدید بوی بد دهان در ایام ماه رمضان، افزود: مصرف غذاهای حاوی پروتئین از جمله مرغ، گوشت، تن ماهی، تخم مرغ، ماهی و … در وعده سحر باعث افزایش اسید اوریک بدن و به دنبال آن تشدید بوی بد دهان در طی روز می شود.

     

    باید در وعده سحر به مقدار متعادل از غذاهای پروتئینی استفاده کرد و بیشتر سبزیجات پخته و انواع آش را مورد مصرف قرار داد.

     

    مصرف ماست و خیار در وعده سحر می‌تواند خالی شدن معده را به تاخیر بیندازد و باعث کاهش بوی بدن دهان شود.

     

    سیب، طالبی، گوجه، کاهو و … از دیگر میوه‌ها و سبریجاتی است که وی مصرف آن‌ها را در وعده سحر برای کاهش بوی بد دهان توصیه کرد.

     

    به گفته این کارشناس تغذیه، مصرف غذاهای ادویه‌دار، ترشی و آب لیمو و سایر ترشیجات باعث زود هضم شدن غذا، خالی شدن معده و به دنبال آن بوی بد دهان می‌شود.

     

    مصرف یک قاشق روغن زیتون به همراه سحری می‌تواند هضم غذا را به تاخیر بیندازد و بوی بد دهان فرد را در طی روز کاهش دهد.

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



     [ 01:55:00 ب.ظ ]





      ۲۰ حدیث از رسول اکرم ( ص) درباره ۲۰ خوراکی   ...

    20 حدیث از رسول اکرم(ص) درباره 20 خوراکی

     

    شما را سفارش می‌کنم به خوردن مویز، زیرا صفرا را برطرف می‌کند، بلغم را از بین می‌برد، اعصاب را قوی، خستگی را دور، اخلاق را خوب می‌کند، به روح آرامش می‌بخشد و غم را می‌برد.

     

     

      1- زیتون

     

    رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله: نِعْمَ الطَّعَامُ الزَّیْتُ یُطَیِّبُ النَّکْهَةَ وَ یَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ یُصَفِّی اللَّوْنَ وَ یَشُدُّ الْعَصَبَ وَ یَذْهَبُ بِالْوَصَبِ وَ یُطْفِئُ الْغَضَب. زیتون غذای خوبی است، دهان را خوشبو می‌کند، بلغم را از بین می‌برد، چهره را باز، اعصاب را محکم می‌کند و مرض را می‌برد و خشم را خاموش می‌کند.

     

    مکارم الاخلاق ص 190

     

      2- سیر

     

    رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله: کُلُوا الثّومَ و َتَداوَوا بِهِ فَإِنَّ فیهِ شِفاءً مِن سَبعینَ داءً. سیر بخورید و با آن مداوا کنید، که هفتاد بیماری را شفا می‌دهد.

     

    مکارم الاخلاق ص 182

     

    پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: انار را با پیه و پرده‌های نازک روی دانه‌ها بخورید، زیرا معده را ضد عفونی می‌کند

     

    3- مویز

     

    رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله: عَلَیْکُمْ بِالزَّبِیبِ فَإِنَّهُ یَکْشِفُ الْمِرَّةَ وَ یَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ یَشُدُّ الْعَصَبَ وَ یَذْهَبُ بِالْإِعْیَاءِ وَ یُحَسِّنُ الْخُلُقَ وَ یُطَیِّبُ النَّفَسَ وَ یَذْهَبُ بِالْغَم. شما را سفارش می‌کنم به خوردن مویز، زیرا صفرا را برطرف می‌کند، بلغم را از بین می‌برد، اعصاب را قوی، خستگی را دور، اخلاق را خوب می‌کند، به روح آرامش می‌بخشد و غم را می‌برد.

     

    خصال ص 344

     

      4- خرما در بارداری

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: أَطْعِمُوا الْمَرْأَةَ فِی شَهْرِهَا الَّتِی تَلِدُ فِیهِ التَّمْرَ فَإِنَّ وَلَدَهَا یَکُونُ حَلِیماً نَقِیّا. به زن باردار در ماهی که در آن وضع حمل می‌کند، خرما بخورانید که فرزند او بردبار و پرهیزکار خواهد شد.

     

    مکارم الأخلاق ص 169

     

     

      5- خربزه در بارداری

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: ما مِن اِمْرَاَةٍ حامِلَةٍ اَکَلَتِ الْبِطِّیخَ اِلاّ یَکونُ مَولودُها حَسَنَ الْوَجْهِ وَ الْخُلُقِ. هیچ زن بارداری نیست که خربزه بخورد، مگر این که فرزندش زیبا و خوش‌اخلاق می‌گردد.

     

    طب النبی ص 29

     

     

     

      6- کدو

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: عَلَیْکُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ یُذَکِّی الْعَقْلَ وَ یَزیدُ فِی الدِّماغِ.

     

    کدو بخورید، چرا که عقل را تیز و (کارایی) مغز را زیاد می‌کند.

     

    بحارالانوار (ط-بیروت) ج 63، ص 229

     

      7- کرفس

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله لِلاِمامِ الحُسَیْنِ علیه‏السلام: یا بُنَىَّ کُلِ الکَرَفْسَ، فَاِنَّها بَقْلَةُ الاَنْبیاءِ مَغفولٌ عَنْها وَ هُوَ طَعامُ الخَضِرِ وَ اِلْیاسَ وَ الْکَرَفْسُ یَفْتَحُ السُّدَدَ وَ یُذَکِّى الْقَلْبَ وَ یَرِثُ الْحِفْظَ وَ یَطْرُدُ الْجُنونَ وَ الْجُذامَ وَ البَرَصَ وَ الْجُبْنَ. پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله : فرزندم: کرفس بخور، چرا که کرفس سبزى پیامبران است، از آن غفلت شده، خوراک خضر و الیاس علیهماالسلام است. کرفس گرفتگى رگ‏ها را باز مى‏کند، دل را طراوت مى‏بخشد، حافظه را زیاد مى‏کند و دیوانگى، جذام، پیسى و ترس را دور مى‏کند. الفردوس، ج 5، ص 370، ح 8468

     

      8- گوشت

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: مَنْ تَرَکَ اللَّحْمَ اَرْبَعینَ صَباحا ساءَ خُلُقُهُ. مَنْ اَکَلَ اللَّحْمَ اَرْبَعینَ صَباحا، قَسا قَلْبُهُ. هر کس چهل روز گوشت نخورد، بد اخلاق می‌شود. هر کس چهل روز گوشت بخورد، سنگدل می‌شود.

     

    بحارالانوار (ط-بیروت) ج 59، ص 293 و 294

     

     

        9- کاسنی

     

    پیامبر خدا صلی‌الله علیه و آله و سلّم: الهِندَباءُ سَیِّدُ البُقولِ. کاسنى، مهتر همه سبزى‏هاست.

     

    المحاسن، جلد 2، صفحه 313، حدیث 2049

     

     

     

      10- نمک

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: یا عَلیُّ اِفْتَتِحْ طَعامَکَ بِالْمِلْحِ، فَاِنَّ فیهِ شِفاءً مِنْ سَبْعینَ داءً مِنهَا: الجُنونُ وَ الْجُذامُ وَ الْبَرَصُ وَ وَجَعُ الْحَلْقِ وَ الاْضراسِ وَ وَجَعُ الْبَطْنِ. ای علی! غذای خود را با نمک آغاز کن، چرا که در نمک درمان هفتاد درد است؛ دیوانگی، خوره، پیسی، گلودرد، دندان‌درد و دل درد، از جمله این دردهاست.

     

    وسائل‌الشیعة ج 24، ص 406، ح 30906

     

      11- کندر

     

     پیامبر صلی‌الله علیه و آله: عَلَیْکُمْ بِاللُّبَانِ فَإِنَّهُ یَمْسَحُ الْحَرَّ مِنَ الْقَلْبِ کَمَا یَمْسَحُ الْإِصْبَعُ الْعَرَقَ عَنِ الْجَبِینِ وَ یَشُدُّ الظَّهْرَ وَ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ وَ یُذَکِّی الذِّهْنَ وَ یَجْلُو الْبَصَرَ وَ یُذْهِبُ النِّسْیَانَ.

     

    کندر بخورید؛ زیرا همان‌طور که انگشت، عرق را از پیشانی پاک می‌کند، کندر هم سوزش قلب را می‌برد و کمر را محکم و عقل را زیاد می‌کند و ذهن را ذکاوت و چشم را جلا می‌بخشد و فراموشی را از میان می‌برد.

     

    بحارالانوار (ط-بیروت) ج 59،ص 294

     

    پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: هر گاه وارد شهری شدید از پیاز آن جا بخورید؛ زیرا 

    با خوردن پیاز آن شهر از امراض عمومی آنجا در امان هستید

     

    12- خربزه

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: عَلَیْکُمْ بِالبِطّیخِ، فَاِنَّ فیهِ عَشْرَ خِصالٍ: هُوَ طَعامٌ وَ شَرابٌ وَ اُشْنانٌ وَ رَیحانٌ وَ یَغْسِلُ الْمَثانَةَ وَ یَغْسِلُ الْبَطْنَ وَ یَکْثِرُ ماءَ الظَّهْرِ وَ یَزیدُ فِی الْجماعِ وَ یَقْطَعُ البُرودَةَ وَ یُنَقِّی الْبَشَرَةَ. خربزه بخورید، چرا که ده خاصیت دارد: غذاست، آب است، شستشو دهنده و خوش‌بو کننده است، مثانه را می‌شوید، آب کمر را زیاد می‌کند، بر نیروی هم‌بستری می‌افزاید، سردی مزاج را می‌بَرَد و پوست را شاداب می‌کند.

     

    مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ج 16، ص 411،ح 20373

     

     

      13- انجیر

     

    پیامبر صلی‌الله علیه و آله: کُلُوا التّینَ الرَّطْبَ وَ الْیابِسَ فَاِنَّهُ یَزیدُ فِی الجِماعِ وَ یَقْطَعُ الْبَواسیرَ وَ یَنْفَعُ مِنَ النِّقْرِسِ, و الاِبرِدَةِ؛

     

    انجیر تازه و خشک بخورید، چرا که قدرت هم‌بستری را زیاد، بواسیر را ریشه کن می‌کند و برای نِقرِس و سردی مزاج مفید است.

     

    مکارم الاخلاق ص 174

     

      14- عدس

     

     رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله: یا عَلیُّ عَلَیکَ بِالعَدَسِ فَإِنَّهُ مُبارَکٌ مُقَدَّسٌ وَ هُوَ یُرِقُّ القَلبَ و َیُکثِرُ الدَّمعَةَ و َإِنَّهُ بارَکَ عَلَیهِ سَبعونَ نَبیّا. ای علی تو را سفارش می‌کنم به خوردن عدس، زیرا مبارک و پاک است، قلب را رقیق و اشک را زیاد می‌کند و هفتاد پیامبر پیوسته از آن استفاده می‌کردند.

     

    وسایل الشیعه ج 25، ص 129، ح 31414

     

      15- پیاز

     

    قال رسول‌الله - صلی‌الله علیه و آله -: إذا دَخَلْتُمْ بِلاداً فَکُلُوا مِنْ بَصَلِها یَطْرُدُ عَنْکُمْ وَباها. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: هر گاه وارد شهری شدید از پیاز آن جا بخورید؛ زیرا با خوردن پیاز آن شهر از امراض عمومی آنجا در امان هستید.

     

    وسائل‌الشیعه، ج 17، ح 1

     

    به زن باردار در ماهی که در آن وضع حمل می‌کند، خرما بخورانید که فرزند او

     

    بردبار و پرهیزکار خواهد شد

     

    16- انار

     

    قال النَّبِیُّ - صلی‌الله علیه و آله -: کُلُوا الرُّمّانَ بِشَحْمِهِ فَإنَّهُ دَبّاغٍ لِلْمعْدَةِ. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: انار را با پیه و پرده‌های نازک روی دانه‌ها بخورید، زیرا معده را ضد عفونی می‌کند.

     

    وسائل‌الشیعه، ج 17، ح 39

     

      17- خرما

     

    قال رسول‌الله - صلی‌الله علیه و آله -: کُلُوا التَّمْرَ عَلَی الرّیق فَإنَّهُ یَقْتُلُ الدُّودَ. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: در حال ناشتا خرما بخورید، زیرا کرم و انگل‌های (روده و معده) را می‌کشد.

     

    مکارم الاخلاق، ص 174

     

     

      18- سیب

     

    قال النَّبِیُّ - صلی‌الله علیه و آله -: کُلُوا التُّفاحَ عَلَی الرّیقِ فَإنَّهُ نَصُوحُ المِعدَةِ. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: سیب را در حال ناشتا بخورید، زیرا معده را پاکیزه می‌گرداند.

     

    مکارم الاخلاق، ص 179

     

      19- کاهو

     

    قال رسول‌الله - صلی‌الله علیه و آله -: کُلِ الْخَسْ، فَاِنَّهُ یُورِثُ النُّعاسَ وَ یَهْضِمُ الطَّعامَ. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: کاهو بخورید؛ زیرا کاهو خواب‌آور است و غذا را زودهضم می‌کند.

     

    مکارم الاخلاق، ص 190

     

      20- حلیم

     

    قال النَّبِیُّ - صلی‌الله علیه و آله -: نَزَلَ عَلَیَّ جبریل - علیه‌السلام - فَأمَرنی بِأکْلِ الْهَریسة لأشُدَّ ظَهْری وَ اُقَوِّیَ بِها عَلی عِبادَةِ رَبّی. پیامبر اکرم - صلی‌الله علیه و آله - فرمود: جبرئیل - علیه‌السلام - بر من نازل شد و امر نمود که هریسه (حلیم) بخورم تا قدرت و نیرویم برای عبادت پروردگار افزون گردد.

     

    مکارم الاخلاق، ص 168

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



     [ 01:52:00 ب.ظ ]





      بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر   ...

    بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

     

    در طول ماه مبارک رمضان، اینکه از چه مواد غذایی به هنگام سحر و یا قبل از سپیده دم استفاده می کنیم، فوق العاده مهم می باشد .ما در اینجا مواد غذایی را که باید از خوردن آنها اجتناب کنید و یا اینکه باید آنها را بیشتر مصرف کنید را برایتان آورده ایم.

     

     

     

     

     

     

    خرما میوه ای کوچک است که حاوی قند، فیبر و مواد مغذی بوده و به علت انرژی زیادی که دارد مصرف آن به هنگام سحر بسیار توصیه شده است. حضرت محمد ( ص ) نیز فرموده اند : خرما بهترین بهترین ماده ی غذایی به هنگام سحر می باشد.

     

     

     

     

     

     

    در  مواد غذایی چون جو ، گندم ، عدس ، غلات و …کربوهیدرات های زیادی وجود دارد که خوردن این نوع غذاها به هنگام سحر باعث می شود که شما احساس سیری بیشتری در طول روز داشته باشید.

     

     

     

     

     

     

    خوردن موز و سایر میوه ها یی که غنی از کربوهیدرات های و فیبر می باشند بسیار توصیه می شود. موز همچنین - خوبی از پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری است.

     

     

     

     

     

     

    نوشیدن مقدار زیادی آب نه تنها در طول افطار بلکه به هنگام سحر باعث می شود که آب زیادی را در بدن ذخیره کنید.

     

     

     

     

     

     

    خوردن غذاهایی با فیبر بالا مانند غلات، حبوبات، انجیر، سبوس ، گندم سبوس دار ، سیب زمینی ، سبزیجات و تقریبا تمام میوه ها(به خصوص زردآلو و آلو ) به علت آنکه باعث می شود که هضم غذا به آرامی انجام پذیرد توصیه می شود.

     

     

     

     

     

     

    از خوردن غذاهای سرخ کردنی وغذاهای چرب و سرخ شده به هنگام سحراجتناب کنید ، چرا که خوردن این جور غذاها احساس بی حالی و شل شدن و پف کردن را به بدن می دهد و بهتر است از غذاهای آب پز بیشتر استفاده شود.

     

     

     

     

     

     

    از خوردن نوشیدنی های کافئین دار به هنگام سحر اجتناب کنید چرا که یک ماده غذایی ادرارآور می باشد که باعث از دست دادن سریع آب بدن شده و در نهایت منجر به کم آبی بدن می شود.

     

     

     

     

     

     

    خوردن غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماست یا گوشت نیز بسیار توصیه می شود چرا که باعث استقامت بیشتر بدن خواهد شد.

     

     

     

     

     

     

    از خوردن انواع شیرینی ها مانند کیک، بیسکویت، شکلات و …اجتناب کنید چرا که این مواد غذایی باعث می شود که کربوهیدراتهای تولید شده در بدن بسیار سریع سوخت شوند.

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



    [چهارشنبه 1394-04-10] [ 03:58:00 ب.ظ ]





      ۹ راه برای مبارزه با بوی بد دهان در ماه رمضان ...   ...

    9 راه برای مبارزه با بوی بد دهان در ماه رمضان

     

     

    در این مقاله راه هایی برای مقابله با بوی بد دهان تان پیشنهادی می کنیم.

     

    یکی از شایع ترین مشکلات روزه داران در ماه رمضان مبارزه با بوی بد دهان است. یکی از مهم ترین دلایل بروز بوی بد دهان هم خشکی دهان در ماه رمضان است. در این مقاله راه هایی برای مقابله با بوی بد دهان تان پیشنهادی می کنیم.

     

    1 – بهداشت دهان و دندان

     

    یکی از اشتباهاتی که افراد در ماه رمضان مرتکب می شوند این است که فکر می کنند چون در طول روز چیزی میل نمی کنند نیازی نیست که از مسواک استفاده کنند. در صورتی که مسواک کردن در طول روز باعث برطرف شدن خشکی دهان شده و در نتیجه از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری می کند. همچنین در وعده سحری بعد از خوردن غذاهای تان حتما از مسواک استفاده کنید زیرا باقیمانده غذاهایی که لابه لای دندان های تان است خود باعث ایجاد بوی بد دهان می شود.

     

    2 – استفاده از دهان شویه و نخ دندان

     

    در ماه رمضان از دهانشویه به دفعات خیلی کم استفاده کنید زیرا به دلیل ترکیبات موجود در دهانشویه باعث خشکی دهان تان شده و در نهایت بوی بد دهان تان را بیشتر می کند. به جای دهانشویه می توانید از نخ دندان استفاده کنید.

     

    3 – استفاده از زبان شوی

     

    یکی دیگر از چیزهایی که از ایجاد بوی بد دهان تان در ماه رمضان جلوگیری می کند زبان شوی است. زیرا تمام باکتریهای موجود روی زبان را از بین برده و از ایجاد بوی بد در دهان تان جلوگیری می کند.

     

    4 – نوشیدن آب

     

    در وعده افطار و سحری حتما 2 تا 3 لیوان آب بخورید تا از کم آبی بدن تان جلوگیری شود.

     

    5 – منع استفاده از غذاهای بد بو

     

    در وعده های سحری و افطار از غذاهایی مانند سیر و پیاز که بوی بسیار بدی دارند استفاده نکنید.

     

    6 – در وعده افطار از پنیر استفاده کنید

     

    پنیر به دلیل دارا بودن فسفات و کلسیم فراوان بزاق دهان تان را زیاد کرده و از خشکی دهان تان جلوگیری می کند در نتیجه از بوی بد دهان تان جلوگیری می کند.

     

    7 – پرتقال و هندوانه فراموش نشود

     

    میوه هایی مانند پرتقال و هندوانه که سرشار از ویتامین C و آب هستند از رشد باکتری ها و در نتیجه ایجاد بوی بد در دهان جلوگیری می کنند.

     

    8 – از ادویه جاتی مانند نعنا، رزماری و هل در غذاهای تان به عنوان خوشبو کننده دهان استفاده کنید.

     

    9 – اگر شما جزو افراد سیگاری هستید

     

    سیگار کشیدن بعد از افطار هم یکی از دلایل ایجاد بوی بد در دهان تان است. هر وقت احساس کردید به سیگار نیاز دارید یک لیوان آب بخورید. ماه رمضان در حقیقت می تواند به شما کمک کند که سیگار کشیدن را ترک کنید.

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



     [ 03:56:00 ب.ظ ]





      ۸هشدار تغذیه ایی برای دختران روزه دار ...   ...

    8 هشدار تغذیه‌ای برای دختران روزه‌دار

     

    در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه‌داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد.

     

     

     

     

    گاه شاهد هستیم که افراد و به ویژه دختران نوجوان پس از پایان ماه رمضان دچار اختلالاتی در سلامت می‌شوند که این امر به علت تغذیه نامناسب و شیوه غلط زندگی، به خصوص در این ماه است. بهتر است در این مقاله به چند عادت نامناسب تغذیه‌ای افراد و به ویژه دختران نوجوان، در این دوران بپردازیم که این عادات موجب بروز عوارض مختلف در آنان می‌شود.

     

      1- کمبود مصرف میوه، سبزی و سالاد

     

    از جمله مشکلات تغذیه‌ای دختران نوجوان در ماه رمضان، کمبود مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و سالاد است. معمولاً نوجوانان ترجیح می‌دهند با غذای خود، نوشابه‌های گازدار استفاده کنند که این امر نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه زیان‌های زیادی نیز در بردارد.

     

    از اشکالات مهم نخوردن سبزی‌ها و میوه‌های تازه این است که ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی به بدن نمی‌رسد و در نتیجه عوارضی از قبیل کاهش مقاومت در برابر بیماری‌ها، یبوست، ریزش مو و اختلالات بی‌شمار دیگری که سلامت دختران نوجوان را به خطر می‌اندازد، بروز می‌کند.

     

      2- نخوردن سحری

     

    چنانچه وعده سحری از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود به علت گرسنه ماندن شخص در زمانی طولانی، مشکل کاهش قند خون پیش می‌آید که پیامد آن، عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی و کوفتگی، بی‌حوصلگــــی، عصبانیــت، پرخاشــگری، افسردگی، سردرد و سرگیجه می‌باشد.

     

    علاوه بر آن نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی‌طاقتی در برابر روزه و در نتیجه عدم موفقیت در روزه‌داری می‌شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود.

     

      3- شروع افطار با آب سرد

     

    در ماه‌های گرم سال و ایام تابستان به علت روزه‌داری و نخوردن آب در طول روز، معمولاً تشنگی یکی از مشکلات مهمی است که گریبان‌گیر افراد می‌شود.

     

    بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند

     

    به علت تشنگی بسیاری از افراد، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می‌کنند که این امر می‌تواند از نظر سلامتی اشکالاتی برای فرد در بر داشته باشد. مصرف آب زیاد پس از مدت مدیدی گرسنگی، موجب پر شدن معده و رقیق شدن شیره‌های گوارشی شده و مانع تأثیر کامل شیره‌های گوارشی بر روی مواد غذایی می‌گردد، در نتیجه هضم غذا دچار اختلال می‌شود و سبب بروز عوارضی مانند پری و سنگینی دستگاه گوارش و بروز ناراحتی‌های گوارشی می‌گردد، حال چنانچه آب مصرفی سرد باشد می‌تواند علاوه بر عوارض فوق، موجب دل درد، نفخ و تشدید ناراحتی‌های گوارشی بشود. ضمناً اختلال در هضم و جذب غذا، نهایتاً باعث سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن خواهد شد.

     

      4- افطار کردن با غذای سنگین و مفصل

     

    در برخی موارد دیده شده افرادی که در ماه رمضان تغذیه صحیح ندارند و به خصوص آن‌هایی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می‌نمایند، در ساعات روزه‌داری بسیار گرسنه می‌شوند و به این دلیل به هنگام افطار، با غذای اصلی که معمولاً شامل مواد سرخ‌کرده، چرب و سنگین است تغذیه خود را شروع می‌کنند. یکی از اشکالات این فرم تغذیه این است که موجب تجمع چربی در بدن و چاقی می‌شود. ضمناً چنانچه پس از مدتی طولانی گرسنگی ناگهان معده را پر از غذا آن هم غذایی چرب و سنگین بنماییم، موجب سنگینی و اختلالات گوارشی شده که حتی ممکن است منجر به تهوع، اسهال و سایر ناراحتی‌های گوارشی شود که در این صورت هضم و جذب مواد مصرفی نیز دچار اختلال خواهد شد و به این ترتیب شخص نمی‌تواند از غذای مصرفی استفاده کامل بنماید.

     

      5- افراط در مصرف مواد شیرین در وعده افطار

     

    یکی از شایع‌ترین عادات نامناسب تغذیه‌ای در بین روزه‌داران، مصرف زولبیا، بامیه و سایر مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار و در مهمانی‌های ماه رمضان است. به طور کلی مصرف مواد شیرین از عوامل بسیار مهم بروز چاقی است، همچنین افراط در مصرف انواع شیرینی موجب افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده و زمینه بدن را جهت ابتلا به اختلالات قلبی- عروقی فراهم می‌سازد.

     

    از دیگر مضرات مصرف مواد شیرین، پوسیدگی و خرابی دندان‌ها است، به خصوص چنانچه بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان‌ها شسته نشوند. به اضافه اینکه در تهیه زولبیا، بامیه، گوش فیل و مواد مشابه، معمولاً از مقدار زیادی روغن استفاده می‌شود که مصرف روغن زیاد علاوه بر چاقی، موجب ناراحتی‌های قلبی- عروقی خواهد شد.

     

      6- ریزه‌خواری در فاصله بین افطار و شام

     

    بعضی از افراد تصور می‌کنند اگر در طول روز به علت روز

    ه‌داری غذا میل نمی‌کنند، می‌توانند بعد از افطار تا هنگام خواب، به طور مداوم ریزه‌خواری نمایند. این کار منجر به بروز اختلالات زیادی از جمله چاقی، ناراحتی‌های گوارشی و سوء تغذیه به علت نخوردن غذای کافی و با کیفیت تغذیه‌ای بالا می‌شود.

     

    افراد ریزه‌خوار معمولاً مواد مصرفی خود را از بین مواد خوراکی حاوی کالری بالا و دارای ارزش تغذیه‌ای پایین انتخاب می‌کنند که این مواد به طور معمول فقط مقدار زیادی انرژی به بدن می‌رسانند و فاقد ارزش تغذیه‌ای بالا جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای شخص هستند. مصرف چنین مواد غذایی به علت دارا بودن قند یا چربی بالا، جلوی اشتها را برای مصرف غذای اصلی گرفته و در نتیجه انسان را مبتلا به سوء تغذیه می‌نماید. این امر به خصوص برای دختران نوجوان اهمیت زیادی دارد. ضمناً ریزه‌خواری یکی از عوامل مهم خستگی دستگاه گوارش و اختلالات گوارشی است.

     

      7- دیر شام خوردن و مصرف غذاهای سنگین در وعده شام

     

    در ماه رمضان معمولاً افراد روزه‌دار به مهمانی‌های افطار و شام دعوت می‌شوند و بازار مهمانی‌های فامیلی و دوستانه رواج زیادی دارد. در این مهمانی‌ها، اکثراً شام دیر سرو می‌شود، به طوری که فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می‌باشد. پیامدهای این نوع تغذیه عبارت است از سنگینی دستگاه گوارش به علت عدم تحرک پس از شام و مصرف شام سنگین، ایجاد اختلال در خواب شبانه به علت پری و سنگینی دستگاه گوارش که یکی از عوامل مهم بی‌خوابی و بدخوابی است، بی‌اشتهایی فرد برای صرف سحری، که می‌تواند موجب مصرف نکردن سحری و یا صرف مقدار مختصری غذا در وعده سحری شود و نتیجه آن، اشکالات گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه و سایر عوارض عصبی، به علت افت قند خون است.

     

      8- حذف مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی

     

    یکی از عاداتی که معمولاً بین دختران نوجوان به خصوص در ماه رمضان رواج دارد حذف نان، برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی است. این گروه سنی به علت ترس از چاقی، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را از الگوی غذایی حذف می‌کنند. نتیجه آن، نرسیدن انرژی کافی به سلول‌های عصبی و در نتیجه بروز عوارض عصبی است که تحمل آن برای افراد روزه‌دار مشکل می‌باشد.

     

    ضمناً افرادی که مواد نشاسته‌ای را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند به علت نیاز سلول‌های عصبی به انرژی، تمایل زیادی به مصرف مواد قندی از خود نشان می‌دهند و در مصرف این مواد افراط می‌کنند که این امر موجب بروز چاقی، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود.

     

      چند توصیه تغذیه‌ای

     

    وعده سحری هرگز فراموش نشود.

     

    در وعده سحری نباید در مصرف گوشت، نمک و چای افراط شود، زیرا موجب تشنگی در طول روز خواهد شد.

     

    مصرف مقدار کافی آب (6 تا 8 لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است.

     

    مصرف سبزی‌ها و میوه‌های کافی و سالاد با آب لیموترش تازه و روغن زیتون جهت حفظ سلامت، پیشگیری از یبوست، افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از خستگی، ضعف و سستی برای دختران نوجوان مفید است.

     

    از افراط در مصرف زولبیا و بامیه و … پرهیز شود.

     

    به جای شیرینی و مواد حاوی شکر، بهتر است انرژی مورد نیاز دختران نوجوان از مواد نشاسته‌ای به میزان متعادل دریافت گردد.

     

    بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند.

     

    با رعایت نکات فوق می‌توان مطمئن بود که نوجوانان عزیز ماه رمضان و ایام روزه‌داری را با موفقیت به پایان رسانده و از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.

    موضوعات: رمضان  لینک ثابت



     [ 03:52:00 ب.ظ ]





    1 3

      خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما  

     
     
    حلال جمیع مشکلات است حسین شوینده ی لوح سیئات است حسین ای شیعه تو را چه غم ز طوفان بلاست جائی که سفینه ی نجات است حسین