با توجه به اینکه بسیاری از عادتهای غذایی صحیح مردم ایران زمین در مقابل زندگی ماشینی تحت تاثیر قرار گرفته است و سفره مردان و زنان ایرانی دستخوش تغییر شده است ولی باید همچنان پایبندی خود را به غذاهای با اصالت که جایگاه ویژه ای در سلامت افراد جامعه دارند را حفظ کرد و با اشاره به این نکته که استان کرمان هم مانند همه استانها و شهرستانهای کشور عزیزمان ایران دارای تنوع غذایی مانند انواع آش و سوپ است که بعضی از آنها در مراسم خاصی مانند اعیاد مختلف ، ماه رمضان و بسیاری از مناسبت های ویژه و یعضی هم در طول سال تهیه می شوند که ما به طرز تهیه و همچنین خواص درمانی یکی از نام آشنا ترین آنها که اٌماچو یا شولی کرمانی است و جایگاه خاصی از نظر غذایی در بین خانواده های کرمانی دارد خواهیم پرداخت. این آش منبع خوبی از املاح و ویتامین ها در رژیم غذایی افراد است که امروزه مورد کم توجهی قرار گرفته .
خواص درمانی
تقویت سیستم ایمنی بدن
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
پاک و ضد عفونی کننده معده و روده
درمان کم خونی
سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی
مواد لازم
سبزی آش : گشنیز ، شوید ، جعفری ، شنبلیله ، تره ، اسفناج جمعاً 1 کیلو
(شنبلیله کمتر و اسفناج بیشتر)
آرد گندم 1 لیوان
چغندر رنده شده 1 کیلو
عدس 2 پیمانه
زردچوبه و نعنا خشک مقداری
نمک مقداری
ادویه : زیره سیاه ، تخم شوید ، گل پر، زنیان ، سیاه دانه جمعا 50 گرم
آب مقداری
طرز تهیه
مقداری آب را جوش آورده و سبزی ها و چغندر رنده شده را اضافه کرده می گذاریم تا بپزد، عدس را چند ساعت قبل خیس کنید و آرد را در مقداری آب با همزن کاملا مخلوط می کنیم پس از پخت سبزی آب و آرد را کم کم اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا گلوله نشده و ته نگیرد در همین زمان نمک را نیز اضافه می کنیم سپس عدس را اضافه کرده و اجازه دهید تا عدس ها بپزد و شولی کم کم جا بیفتد در اواخر پخت ادویه (آسیاب نشده) را داخل آن بریزید و در آخر هم زردچوبه و نعنا داغ آماده کرده و آن را به شولی آماده شده اضافه و تزئین می کنیم در زمان مصرف به دلخواه کمی تلف(قرقروت) اضافه و میل کنید
حکیم تهرانی
[شنبه 1393-07-05] [ 10:11:00 ق.ظ ]