نام‌های دیگر: تخم ریحان چینی ، Basil seed

نام علمی: Ocimum Basilicum L

 

تخم شربتی گیاهی خودرو، یک­ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌های ریزتر است. ساقه‌های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید. تخم این گیاه سیاه شفاف است و وقتی‌که در آب ریخته شود بلافاصله حالتی خمیری و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود. تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان چینی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌ صورت محلول درآب (شربت) استفاده می‌شود.

تخم شربتی طبیعت سرد و خشک دارد.

خواص درمانی و روش مصرف

عطش: مقداری از تخم‌شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.

تقویت قلب: تخم‌شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم‌شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

تنگی نفس، سرفه‌های خشک: یک قاشق مرباخوری تخم‌شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

موضوعات: همه, طب سنتی  لینک ثابت



[شنبه 1393-07-05] [ 09:47:00 ق.ظ ]