روزه بگیرید اما خوشاخلاق بمانید
در این روزهای طولانی روزهداری گاهی گرسنگی و تشنگی باعث بداخلاقی میشود و همین بداخلاق شدن هم اجر روزه را کم میکند و هم اطرافیان را آزار می دهد؛پس باید به دنبال راهحلی بود.
در جامعه افراد خوشاخلاق و بداخلاق فراوانند و احتمالا هر روز از هر دونوع زیاد میبینیم، اگر تا به حال دقت کرده باشید متوجه شدهاید که افراد خوشاخلاق در زندگی و روابط خود موفقتر و شادترند، سالمتر زندگی میکنند حتی روزی آنها هم بیشتر است و دوستداشتنیترند و بیشتر مورد احترام مردم هستند. در مقابل آدمهای بداخلاق کمروزی، منزوی، غمگین، بیمار و شخصیتی شکنندهتر دارند. اما خود شما جزو کدام دستهاید؟ اگر خوشاخلاقاید و این روزهای روزهداری کمی بدخلقتان کرده یا در کل بداخلاق هستید این مطلب برای شماست.

کشف کنید چه ساعاتی حالتان بد است
رابرت ای تییِر، استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا میگوید: «خیلی از ما مردم خیال میکنیم آنچه بر سرمان میآید، در اخلاق و رفتارمان هم اثر میگذارد. در صورتی که خلق و خوی بشر، تا حد زیادی به روشهای طبیعی زندگیاش بازمیگردد.» نظر استاد این است که امکان دارد غذایی که میخوریم، یا وضعیت سلامتمان یا میزان فعالیتمان یا حتی ساعت به خصوصی از روز در روحیهمان اثر بگذارد.تییِر طی یکی از بررسیهایش متوجه شد که اواخر شب، مشکلات انسانها بیشتر میشود. معمولا مقدار نیروی بدن در یکسوم نخست روز زیاد و نزدیک غروب، کم میشود. وی در دنباله حرفهایش اضافه میکند: یک محرک تنشزا که شاید شخص را در زمانی که پرانرژی است، اذیت نکند، ممکن است زمانی که نیروی همان شخص کم میشود، تا اندازهای ناراحتش کند.دیوید واتسون، روانشناس دانشگاه «آیوووا» چند روز پی در پی، حالتهای روحی و دمای بدن بیش از 100فرد تحت آزمایش را زیر نظر گرفت و به این نتیجه رسید که وقتی درجه حرارت بدنشان بالا میرود، خیلی خوشحال میشوند و به قول گفتنی با دُمِشان گردو میشکنند و این مطابق زمانی است که نیروی آنها در نهایت باشد.واتسون، برای اینکه از دوره خلق و خوی خودش با خبر باشد، تصمیم گرفت صبحهای زود، شروع به کار کند؛ چرا که متوجه شد صبحها بهتر مینویسد و باید نزدیک غروب را به گفتوگو با دانشجویانش اختصاص دهد، چون آن وقت حواسش زیاد جمع نبود؛ ولی برای گپ زدن آمادگی داشت. او میگوید: «همین تغییرات کم، در میزان بهرهوری و شیوه نگرشش به بعضی مسائل، دگرگونیهای چشمگیری در زندگی او به وجود آورده است.»
موثرترین راه برای دور کردن بداخلاقی
موثرترین روش برای دوركردن حالت بدخلقی یا غم، در درجه اول تغییر علت به وجود آورنده آن است البته به شرطی كه بدانید چه چیز شما را ناراحت كرده و چرا. بسیاری از حالات بد به دلیل از دست دادن یا شكست در كار یا ارتباطات صمیمانه است. با پرسیدن سؤالاتی از خود میتوانید علت را کشف کنید. مثلا اینکه ؛«چه كار میتوانم انجام دهم كه شكست را جبران كنم؟ برای جبران از دست دادن یك ثروت یا دوست، چه كار میتوانم انجام دهم؟ و…» اگر امكان دارد پاسخها را پیدا کنید، مشکل را حل كنید اگر نمیتوانید كاری انجام دهید، در این صورت آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید و به كارهایی توجه داشته باشید كه دفعه بعد به شیوه دیگری انجام خواهید داد.
کمی پیادهروی کمکتان میکند
براد هستفیلد، استاد حرکتشناسی دانشگاه مریلند ایالاتمتحده عقیده دارد: «داشتن فعالیتهای جسمی پیاپی در خوشاخلاقی تاثیر دارد. آزاد شدن «بتا اندورفین» که مانع پیدایش فشار روانی میشود، فقط یکی از چند ساز و کاری (مکانیسمی) است که احتمال دارد به خوش اخلاقی بینجامد. از اینها گذشته، افزایش دمای بدن نیز مانند یک حمام داغ، در اخلاق افراد اثر میگذارد.» همچنين روانشناسی به اسم رابرت تایر، درباره 18 زن و مرد مطالعه کرد و دریافت که روزانه 10 دقیقه پیادهروی تند، نیروی انسان را زیادتر کرده و اختلالات روحی او را در یک چشم بر هم زدن کم میکند و آثار این عمل، حداقل تا یک ساعت باقی میماند.

طبیعت خوشاخلاقتان میکند
نظر خیلی از کارشناسان این است که تماس با طبیعت، در خوشخلقی انسانها موثر است اما اگر در روزهای روزهداری ترجیح میدهید از خانه خارج نشوید، دستکم، پشت پنجرهای بایستید یا بنشینید و سبزهها، گلها و درختها را تماشا کنید. در سال 1988 استیفن کاپلان، روانشناس دانشگاه میشیگان و همسرش راشل که هر دو نویسنده کتاب «تجربه طبیعت» هستند، برپایه مطالعهای پی بردند کارگرانی که محل کارشان روبهروی منظرهای طبیعی قرار گرفته باشد، میزان بیماری و فشارهای روحیشان، خیلی کمتر از آنهایی است که مقابل ایستگاه یا تعمیرگاه خودرو کار میکنند.
درست غذا بخورید
شواهد زیادی در دست است که «کربوهیدراتها» به تندرستی ما خیلی کمک میکند. بر اساس مطالعاتی که توسط جودیت وورتمن، متخصص زیست
- شیمیِ تغذیه در موسسه فناوری ماساچوسِت (ام آی تی)صورت گرفته، ثابت شده است کربوهیدراتها سبب افزایش مقدار سروتنین مغز میشوند و در نتیجه عملکردشان همچون یک آرامبخش طبیعی است.
برای تامین کربوهیدراتها میتوانید بعد از افطار تا سحر سراغ میانوعدههایی چون کلوچه برنجی، مقداری بیسکویت شور یا ژله یا خوردنیهایی از این قبیل بروید تا کمی در طول روز آرامش بیشتری داشته باشید.
این غذاها شما را خوشاخلاق میکند
طبق گفته آکادمی پزشکان خانواده ايالاتمتحده، این مواد مغذی میتواند به بالا بردن روحیه شما کمک کند:
اسیدهای چرب امگا3 که در ماهی آزاد (سالمون)، بذر کتان، روغن بذر کتان و گردو یافت میشود.
تریپتوفان که در بوقلمون، سویا، گوشت قرمز و فرآوردههای لبنی وجود دارد.
منیزیم که در آووکادو، آجیل و سبزیجات برگدار سبز یافت میشود.
اسید فولیک که در میوهها و سبزیجات برگدار سبز موجود است.
ویتامین 12 Bکه در فرآوردههای لبنی، گوشت و ماهی وجود دارد.
.

کمی دوستداشتنی شوید
دوستداشتنی شدن کار زیاد سختی نیست. برای شروع بهتر است وقتی با دیگران روبهرو میشوید لبخند بزنید و با روی باز با آنها صحبت کنید، رفتاری دوستانه و صمیمی داشته باشید، از مشکلات آنها با خبر شوید و سعی کنید درکشان كنيد و به احساساتشان توجه کنید. وقتی با دیگران روبهرو میشوید بلافاصله سلام کنید، منتظر نمانید آنها سلام کنند، آنها را به اسم کوچک صدا بزنید، نشان دهید که از دیدنشان خوشحال هستید. طوری رفتار کنید که انگار از زندگی حسابی لذت میبرید، همیشه به خوبیها فکر کنید حتی اگر زیاد هم مایل نیستید خود را مثبت نشان دهید هرگز شکایت نکنید و غر نزنید.
با بداخلاقها چطور برخورد کنید؟
هرقدر هم که شما سعی کنید خوشاخلاق باشید باز ممکن است یک آدم بداخلاق مثل همسرتان حسابی آزارتان دهد پس باید روش برخورد با بداخلاقها را هم ياد بگیرید. برای این کار باید درک کنید که هر فردی با وجود تمام بدیها، عیوب و کمبودهایی که برخی از مردم ممکن است داشته باشند، دارای برخی رفتارهای خوب هم هست. اگر میخواهید کمتر عصبی شوید باید یاد بگیرید که توجهتان را روی آن خوبیها متمرکز کنید.
از طرف دیگر سعی کنید زمینههای مشترکی بین خودتان و شخصی که از او خوشتان نمیآید، پیدا کنید. این موجب میشود که پلی بین خودتان و فرد بداخلاق بزنید و حداقل در زمینههای مشترکتان در مسیری موازی قرار بگیرید. این وجوه اشتراک بین شما منجر به نزدیکتر شدن شما به او خواهد شد و موضوعاتی برای صحبت و تبادل نظر بین شما فراهم میآورد. همچنان که شما تدریجا سعی میکنید آن شخص را بهتر بشناسید، ممکن است به نکاتی پی ببرید که به شما بصیرتی بدهد که درون آن شخص را تا حدی بکاوید و علل رفتارهای او را که آنچنان موجب آزردگی خاطر شما میشود، دریابید.
[جمعه 1394-04-12] [ 01:57:00 ب.ظ ]