رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از بانوان نخبه اشاره كردند: «ميتوان اميدوار بود كه در طول زمان - ميانمدت يا بلندمدت - آن چيزى كه امروز ميتوان آن را بحران مسئلهى زن در دنيا دانست، حل شود. آن دو چيز، يكى عبارت است از نگاه غلط و بد فهميدن جايگاه زن و شأن زن در جامعه؛ كه اين نگاه و اين بدفهمى از غرب شروع شده و خيلى هم قديمى و ريشهدار نيست…» گفتار زیر از حجتالاسلام و المسلمین میرباقری درباره نقد نگاه غرب به زن و لزوم بازتعریف نقش زن مسلمان براساس الگوی «انتظار» است:
مأموریت ما
برای اینكه بتوانیم الزامات «انتظار» را در حوزهی مسئولیت و مأموریت بانوان درك كنیم، چند نكته لازم به پیگیری است؛ اول، اهدافی را كه در انتظار دنبال میكنیم چیست؟ مأموریت ما به اندازهی هدفمان است. اگر هدف ما كوچك تعریف شد، مسئولیت و مأموریتهای ما هم مسئولیتهای كوچكی خواهد بود.
دوم، مقیاس تحول عصر ظهور چیست؟ آیا تحولی در حوزهی زندگی خصوصی انسانهاست؛ یعنی آیا تنها در حوزهی زندگی خصوصی و شخصی انسانها معنویت جریان پیدا میكند؟ و یا اینكه تحولی فراگیر، هم نسبت به حوزهی خصوصی و هم زندگی اجتماعی انسانها آن هم در مقیاس جامعهی جهانی است؛ یعنی تمامیت جامعهی جهانی با یك تحوّل شگرف و عظیم روبرو میشود و در مجموعهی حیات بشر یك تحوّل همهجانبه اتفاق میافتد. معنای حیات طیبه همین است كه كلّ جامعهی جهانی به یك مرحلهی جدیدی از حیات، زندگی، احساس، درك و مطالبه میرسد.
اگر فرض كنیم انتظار ما به معنای حركت در مسیر یك چنین تحوّل عظیمی است، در هر حوزهای كه بخواهیم لوازم این انتظار را دنبال كنیم، باید برنامهای برای تحول همهجانبه داشته باشیم. نمیشود بگوییم منتظر یك چنین تحول عظیمی هستیم ولی اقدامات ما معطوف به حوزهی خصوصی و زندگی شخصی خودمان است، نه اینكه ما نباید برای این حوزه تلاش و جدّیت داشته باشیم. حتماً باید خودسازی كنیم و تلاش كنیم كه اگر منتظر تحقّق ظهور و گسترش و بسط ولایت حقّه در حیات هستیم، مناسبات و اقتضائات آن را در زندگی خصوصی خودمان ایجاد كنیم، ولی مأموریت ما گستردهتر از ایجاد یك تحوّل در حوزهی زندگی خصوصی است.
[پنجشنبه 1394-03-21] [ 08:13:00 ق.ظ ]