ماری جوآنا چه ترکیبی است؟
پرمصرف ترین ماده مخدر در کل جهان! فکرش را می کردید که در بین این همه ماده مخدر ماری جوآنا واگیردارترین مخدر باشد؟؟ بله درست است. بر اساس گزارش های سازمان ملل، ماری جوآنا پرمصرف ترین ماده مخدر جهان شناخته شده است. در حال حاضر افراد زیادی به بهانه های مختلف مانند تفریح و همچنین اهداف درمانی و چندین دلیل دیگر ماری جوآنا مصرف می کنند و می توان گفت به ماری جوآنا معتاد هستند.
ماری جوآنا در حقیقت چه ترکیبی است؟
ماری جوآنا یا همان گراس در حقیقت گل و برگ خشک شده گیاه شاهدانه است که از آن به عنوان دارویی روان گردان یاد می شود. البته از گیاه شاه دانه علاوه بر ماری جوآنا مواد دیگری نظیر حشیش هم به دست می آید که ماده ای شدیدا مخدر است.
چیزی که امروزه باعث نگرانی همه جوامع شده، فراگیری مصرف جهانی ماری جوآنا و از طرف دیگر آزاد و قانونی بودن آن در برخی کشورها است.
اروگوئه در سال 2013 نخستین کشوری بود که لایحه تولید و تجارت آزاد ماری جوانا را تصویب کرد. اگرچه در هلند فروش ماری جوانا در کافی شاپ ها پیش از این لایحه آزاد بود، اما اروگوئه برای نخستین بار تمامی فعالیت های مرتبط با ماری جوآنا از کاشت تا خرید و فروش آن را قانونی اعلام کرد. این آزادی در اروگوئه به قدری بود که به شهروندان اجازه داده شد هر سال شش نهال گیاه ماری جوانا را در خانه هایشان پرورش دهند.
بعد از گسترش این اخبار و تصور بر بی ضرر و بی خطر تلقی شدن مصرف ماری جوآنا، تمایل جوامع مختلف و مخصوصا جوانان به مصرف ماری جوآنا افزایش یافت.
اما بهتر است با شناخت کامل از تاثیرات ماری جوآنا بر سلامتی و همچنین مشکلاتی که گریبانگیر این جوامع شده اند، درباره ماری جوآنا قضاوت کنیم.
بعد از تصویب این قوانین مطالعات بالینی درباره تاثیر واقعی ماری جوآنا بر بدن بسیار هدفمندتر شدند. نتیجه آن بود که :
ماری جوآنا ترکیبی فوق العاده سریع الاثر است و تاثیرات آن بعد از حدود چند دقیقه پس از مصرف آشکار شده و مدت دو تا سه ساعت و یا بیشتر بر بدن باقی می ماند.
حدود چند دقیقه بعد از مصرف ماری جوآنا ضربان قلب بالا می رود و فشار خون افت پیدا می کند
تاثیرات ماری جوآنا بر بدن به دو صورت کوتاه مدت و طولانی مدت است.
تاثیرات کوتاه مدت
- اختلال در ادراک و احساسات (بینایی، شنوایی، لامسه و نیز درک زمان و مکان)
- اختلال در حافظه و یادگیری
- اختلال در تعادل و حرکت
- عدم تمرکز و گیجی
- افزایش ضربان قلب و افت فشار خون
البته در مواردی هم مصرف ماری جوآنا می تواند باعث علائمی نظیر استرس، اضطراب، ترس و وحشت در فرد شود.
تاثیرات طولانی مدت ماری جوآنا را می توان به چند گروه اصلی تقسیم کرد:
تاثیرات مغزی
ترکیب موثر اصلی ماری جوانا، تتراهیدروکانابینول است که عامل اصلی آثار سرخوشیآور آن می باشد. اگرچه گیرنده هایی که این ترکیب آنها را برای اثرگذاری خود انتخاب می کند در تمام مغز پراکنده اند، اما تمرکز ویژه ای از این گیرنده ها در مناطقی از مغز است که نقش مهمی در کنترل فشار خون، حافظه، تفکر، تمرکز و احساس و ادراک بر عهده دارند.
بنابراین اولین عوارض این ماده مخدر به صورت زیر تظاهر خواهد کرد:
- توهم
- درک غلط و غیر واقعی از محیط
- اختلالات حافظه
- اختلال در حرکت
تاثیرات قلبی
حدود چند دقیقه بعد از مصرف ماری جوآنا ضربان قلب بالا می رود و فشار خون افت پیدا می کند. افزایش ضربان قلب به قدری است که تعداد ضربان را 20 تا 50 بار در دقیقه افزایش می دهد و در صورت وجود بیماری های همراه و مخصوصا مصرف برخی داروها به طور همزمان این افزایش ضربان قلب شدیدتر خواهد بود. این مساله برای مبتلایان به بیماری های قلبی جدا می تواند خطرناک و حتی مرگبار باشد.
از طرفی افت فشار خون می تواند خطر حملات قلبی را در ساعات اولیه بعد از مصرف ماری جوآنا، چهار برابر افزایش دهد.
تاثیرات ریوی
مصرف ماری جوآنا باعث احساس سوزش و گزش در دهان و گلو می شود که معمولا سرفه های شدید را در پی دارد. مصرف مزمن این ماده مخدر به طور قطع عوارض زیر را در پی خواهد داشت:
- سرفه های روزانه و خلط دار
- استعداد بیشتر برای ابتلا به بیماری های ریوی
- افزایش جدی بیماری های عفونی ریه
- انسداد مجاری تنفسی
خیلی از افراد تصور می کنند که ضررها و آسیب های ماری جوانا برای بدن در حد سیگار و تنباکو است. اگرچه عوارض و خطرات سیگار هم کم نیست، اما لازم است بدانید ماری جوآنا نسبت به سیگار محتوی مقادیر بسیار بالاتری از هیدروکربن های سرطان زا و آسیب رسان است.
سایر خطرات
از دیگر خطرات ماری جوآنا برای بدن می توان به اختلالات سیستم ایمنی اشاره کرد که خود می تواند شروع کننده انواع گسترده ای از بیماری ها باشد. خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی با کاهش قدرت سیستم ایمنی جدا افزایش می یابد.
ماری جوآنا و بارداری
مصرف ماری جوآنا و یا حتی مواجهه با دود آن می تواند برای مادر و جنین خطرات جدی داشته باشد. اختلالات تکاملی و شناختی کودک، اختلالات بینایی، بی قراری و تحریک پذیری، اختلالات حافظه و اختلالات یادگیری از جمله شایع ترین خطرات تحمیلی به فرزندان مادران باردار می باشد.
منبع : tebyan.net
[چهارشنبه 1393-10-17] [ 04:09:00 ب.ظ ]