ويژگى هاى زن عاشورايى
الف) انسان ساز و جامعه ساز
زن عاشورايى با پيروى از زينب عليهاالسلام ، بايد انسان ساز و جامعه ساز باشد. زينبى كه با خطبه هاى آتشين خود، افزون بر رسوا كردن حكومت بنى اميه، افكار عمومى را روشن كرد و جرقه نهضتهاى بعدى همچون قيام توابين را زد. او نمونه والاى يك همسر و يك خواهر است. در خانه، مسئول تربيت فرزندان و در جامعه، مسئول سرنوشت مردم. بذر انديشه اسلامى و انقلاب برادرش، حسين عليهالسلام از دامن او پراكنده شد، روييد و به بالندگى رسيد.
ب) پويا و مشاركت در عرصه هاى اجتماعى
زنِ الهام گرفته از عاشورا، در تمامى عرصه هاى علمى، اقتصادى، اجتماعى و سياسى حضورى فعال و پويا دارد. همچون زينب كبرا عليهاالسلام كه عالمه مدينه و پاسخگوى پرسشهاى دينى زنان بود. به گواه تاريخ، خانه وى در مدينه، محل مراجعه يتيمان و نيازمندان بود و خودش در سرنوشت سازترين فرازهاى تاريخ اسلام حضورى سربلند و كارآمد داشت.از حضور زنان در عاشورا درمى يابيم كه زن مى تواند در پيچيده ترين صحنه هاى اجتماعى، حضورى جدى و سازنده داشته باشد.
ج) عزت طلب
فرياد آزادىخواهى و عزت طلبىِ زن سربلند و تربيت يافته در مكتب عاشورا، پايه هاى حكومت طاغوت را مى لرزاند و ترسى دهشتناك در جان انسانهاى خودكامه مى اندازد. فرياد عزت طلبى زنِ تربيت يافته در مكتب عاشورا، پرده رسوايى ستمگران را كنار مى زند و بساط ستم را درهم مى چيند.
د) پرورش دهنده شهيد
زن عاشورايى، دختر شهيد، مادر شهيد، خواهر شهيد و عمه شهيد است. زينب عليهاالسلام ، فرزند نوجوان خود را در اوج احساسات و عواطف مادرانه، راهى جنگى مى كند و يقين دارد بازگشتى در آن نيست. او معتقد است كه در مبارزات سياسى بايد فعالانه شركت كرد و آنجا كه اسلام در خطر است، بايد از فرزند و شوهر، برادر و احساسات زنانه دست كشيد.
ه) باحجاب
زن در مكتب عاشورا، در عين حضور در عرصه هاى مختلف، پاكدامنى خود را با سلاح عزت و شجاعت حفظ مى كند. از دشمن هيچ نمى خواهد جز اينكه آنها را در معرض ديد مردم قرار ندهد و حجاب آنها را ندرد.
و) بنده خدا
در ديانت زن عاشورايى همين بس كه شبها را به عبادت مى گذراند و روزها را روزه مىگيرد و در فرداى عاشورا، نماز شب خود را نشسته مى خواند.
ز) بردبار
تاريخ، صبورتر از زن عاشورايى نديده است. زنى كه در يك نيمروز، برادرانش، پسرانش و… به شهادت برسند و او بردبارى پيشه كند. زينب كبرا عليهاالسلام ، گنجينه دار رنج است و وارث بيت الاحزان فاطمه عليهاالسلام . صبر او در آن فاجعه انسانى، سرمشقى است براى تمامى زنان جهان. آن هنگام كه در كنار جسد برادر با حفظ تعادل و ثبات روحى از خداوند خواست اين قربانى كم را از او بپذيرد، اوج بردبارى او بود.
ح) مهربان و باصلابت
زن عاشورايى هنگام دلدارى اسيران داغدار، مظهر عطوفت و درياى مهربانى است و آن هنگام كه قرار است طبل رسوايى يزيد را در كوفه و شام به صدا در آورد، مردانهتر از تمام مردان جهان، خطبهاى توفنده مىخواند.
ط) جسارت در برابر باطل
زن عاشورايى با سرمشق قرار دادن زينبى كه بى محابا به مجلس يزيد پا مى گذارد، شجاعانه مى ايستد و صريح و بليغ سخن مى گويد. رسواكننده سركشان و افشا كننده ماهيت دشمنان است. صلابت بى نظير وى در صفحات تاريخ، همه انديشمندان را متحير مى سازد.مديريت پويا و غيراحساسى در شرايط بحرانى زن عاشورايى، مديريت بحران را خوب بلد است؛ زيرا تربيت يافته مكتبى است كه در آن، زينب عليهاالسلام ، كاروان مجروح و داغديده اسيران را با قدرت روحى بالا سرپرستى كرده و همدرد آنان است. وى حامى امام حاضر است. نماد زنى شجاع، مدبّر و شايسته كه به ظاهر اسير و دست به زنجير و در واقع، آزاد و آزادهاى شجاع و مدبر است. زن عاشورايى تربيت يافته در مكتب زينب عليهاالسلام نيز در دوران معاصر در هشت سال جنگ، همچون كوهى استوار، جاى خالى همسر شهيدش را براى فرزندان پر مى كند و سرپرست خانواده مى شود و به خوبى از عهده تمامى مسئوليتهاى سنگين زندگى برمى آيد.
زن امروز مشتاقانه به دنبال الگويى است كه فراگير باشد.
زن عاشورا الگويى است براى انسان امروز كه به كشف افقهاى بسيار متنوع، از هزار توى هستى دست يافته است.
زن امروز بايد به گونه اى تربيت شود كه براى رويارويى با بحرانهايى همچون جنگ يا بحرانهاى فرهنگى يا اقتصادى، دانش، قدرت تحليل، تطبيق، مديريت و بردبارى لازم را داشته باشد.
زن امروز بايد تربيت شود هم براى خانه و خانواده و هم براى مشاركت اجتماعى فعال و سازنده؛ هم براى دوران صلح و هم براى دوران جنگ؛ هم براى شرايط محاصره اقتصادى و هم براى توسعه پايدار؛ هم براى تربيت كودكان و هم براى حضور جدى در معركه رقابتهاى علمى، فرهنگى، فنآورى و نيز حضور آگاهانه و مقتدرانه در فرآيند «جهانى شدن».
زن امروز به پيروى از سفير كربلا آنگاه كه مى خواهد مقاصد سياسى اجتماعى خود را مطرح سازد، بايد صداقت پيشه كند و روى سخنش با مردم باشد و مردم را متوجه مسئوليتشان در برابر كردارشان بسازد.
زن امروز بايد در مسير تسليم و رضاى الهى گام بردارد و در سخت ترين مصيبت ها جز زيبايى نبيند كه اين، آخرين منزل سالكان الى اللّه است.
زن امروز با الگوگيرى از زنان عاشورايى، موظف است در اصلى ترين هسته اجتماع؛ يعنى خانواده، بسترى مناسب براى رشد و بالندگى همسر و فرزندان فراهم آورد.
ﻣﻨﺒﻊ : ﻭﺑﻼﮒ ﺷﺒﻴﺮ
[دوشنبه 1393-08-12] [ 12:18:00 ق.ظ ]