خوروشت قلیه ماهی

مواد لازم:

 

یک کیلو ( شوریده- سنگسر- هامور) ماهی پوست گرفته و پاک شده

یک بوته سیر

300 گرم سبزی ( گشنیز و شنبلیله).گشنیز باید بیشتراز شنبلیله باشه.

یک بسته تمرهندی

یک عدد متوسط پیاز

به قدر دلخواه زردچوبه و نمک

یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز

 

 

طرز تهیه :

 

1. ماهی را به اندازه ی دلخواه خُرد کرده و می شوییم .

 

2. ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های: شوریده - سنگسر - هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.

 

3. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز می باشد.

 

4. پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. (قبل از اضافه کردن سبزی میتوان همراه پیاز یک قاشق غذاخوری آرد تفت بدهیم)

 

5. ماهی ها را سرخ می کنیم.

 

6. بعد شیره تمرهندی ،وسپس ماهی های سرخ شده را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.

 

نکات تغذیه ای :

 

1. این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.

 

2. همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است.

 

3. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.

موضوعات: همه, آشپزی ( انواع غذا )  لینک ثابت



[یکشنبه 1393-11-19] [ 10:24:00 ب.ظ ]