باسلوق آجیلی در سرآشپز پاپیون
مواد لازم
آب ۲ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
نشاسته ۱/۴ پیمانه
گلاب ۲ قاشق سوپ خوری
هل ۱ قاشق چایخوری
پودر نارگیل یا پودر پسته ۱ پیمانه
ژله دلخواه ( آلبالو، لیمو، آناناس و..) ۲ بسته
آجیل دلخواه (بادام، پسته، فندق، گردو) ۱ پیمانه
طرز تهیه
۱- پودر نشاسته رو با ۱ پیمانه آب سرد مخلوط میکنیم.
۲- شکر را با ۱ پیمانه دیگر آب روی حرارت گذاشته تا داغ شده و شروع به جوشیدن کند.
۳- ژله را درمخلوط آب و شکر ریخته و هم می زنیم تا کاملاْ مخلوط شود.
۴- نشاسته حل شده را اضافه می کنیم.
۵- مرتباْ هم زده تا شروع به غلیظ شدن کند.
۶- گلاب و هل را می ریزیم.
۷- مواد را برای ۲ دقیقه می جوشانیم.
۸- از روی اجاق برمی داریم و برای ۱۰ دقیقه در دمای اتاق نگه داشته تا کمی خنک شود.
۹- آجیل را اضافه می کنیم.
۱۰- قالب مستطیل، اندازه ۲۰ در ۲۵ سانت را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
۱۱- مقداری پودر نارگیل یا پسته در قالب می ریزیم.
۱۲- مواد باسلق را روی پودر نارگیل می ریزیم.
۱۳- بعد از ۵ دقیقه پودر نارگیل یا پسته بیشتری را سراسر سطح باسلق پخش می کنیم.
۱۴- بمدت ۳ ساعت در یخچال قرار می دهیم.
۱۵- به شکل دلخواه برش می زنیم.
سایر نکات
باسلق ( راحت الحلقوم ) نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می شود. باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی می چینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق می نامند.
منبع :سرآشپز پاپیون
دریافت کنید :
http://pchef.ir
[دوشنبه 1394-02-14] [ 11:12:00 ق.ظ ]