باسلوق آجیلی در سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم

آب ۲ پیمانه

شکر ۱/۲ پیمانه

نشاسته ۱/۴ پیمانه

گلاب ۲ قاشق سوپ خوری

هل ۱ قاشق چایخوری

پودر نارگیل یا پودر پسته ۱ پیمانه

ژله دلخواه ( آلبالو، لیمو، آناناس و..) ۲ بسته

آجیل دلخواه (بادام، پسته، فندق، گردو) ۱ پیمانه

 

طرز تهیه

۱- پودر نشاسته رو با ۱ پیمانه آب سرد مخلوط میکنیم.

۲- شکر را با ۱ پیمانه دیگر آب روی حرارت گذاشته تا داغ شده و شروع به جوشیدن کند.

۳- ژله را درمخلوط آب و شکر ریخته و هم می زنیم تا کاملاْ مخلوط شود.

۴- نشاسته حل شده را اضافه می کنیم.

۵- مرتباْ هم زده تا شروع به غلیظ شدن کند.

۶- گلاب و هل را می ریزیم.

۷- مواد را برای ۲ دقیقه می جوشانیم.

۸- از روی اجاق برمی داریم و برای ۱۰ دقیقه در دمای اتاق نگه داشته تا کمی خنک شود.

۹- آجیل را اضافه می کنیم.

۱۰- قالب مستطیل، اندازه ۲۰ در ۲۵ سانت را با کاغذ روغنی می پوشانیم.

۱۱- مقداری پودر نارگیل یا پسته در قالب می ریزیم.

۱۲- مواد باسلق را روی پودر نارگیل می ریزیم.

۱۳- بعد از ۵ دقیقه پودر نارگیل یا پسته بیشتری را سراسر سطح باسلق پخش می کنیم.

۱۴- بمدت ۳ ساعت در یخچال قرار می دهیم.

۱۵- به شکل دلخواه برش می زنیم.

 

سایر نکات

باسلق ( راحت الحلقوم ) نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می شود. باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی می چینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق می نامند.

 

منبع :‌سرآشپز پاپیون

دریافت کنید :‌ 

 http://pchef.ir

موضوعات: همه, آشپزی ( کیک )  لینک ثابت



[دوشنبه 1394-02-14] [ 11:12:00 ق.ظ ]